A jó pásztor

A jubileumi évben minden hónapban megajándékozzuk óvodásainkat egy különleges programmal.

A Kisfenyő csoportos szülők vállalták a feladatot, hogy óvodánk jubileumára készülve előadnak növendékeinknek egy bibliai történetet. Nagy lelkesedéssel, és elképesztő kreativitással fogtak neki a megvalósításnak.

Csoportunk óvodásai már előadás előtt is mondogatták, hogy kinek az anyukája, apukája fog szerepelni.

Pénteken reggel mindenki időben érkezett, és tízórai előtt átmentünk a Közösségi házba, ahol már csodás díszletekkel vártak minket. A gyermekek szájtátva lépegettek be a terembe, és keresték tekintetükkel szüleiket.

Az előadás nagyon szemléletes, gazdag, szellemes ötletekkel készített jelmezekben történt. Látható volt, hogy nagyon sok energiát fektettek elkészítésébe a családok.

A történetet mindenki ismeri, de ilyen előadásban még nem láttuk. Ráadásul színesítették énekekkel, furulya és gitár hangszerekkel.

Előadásuk elvarázsolt mindenkit. Olyan átéléssel játszották, hogy a gyermekek is átszellemültek figyeltek. Nekünk felnőtteknek is lélekemelő volt a reggeli órákban az elveszett bárány megtalálása, a remény, hogy mennyei Atyánk mindig velünk van, nem hagy egyedül, és ha el is veszünk, haza vezet.

Óvodavezetőnk, Erzsike őszintén meghatódva mondott köszönetet az előadásért.

Rohanó világunkban néha kevés az idő megállni, egymásra is figyelni, észrevenni, ami feltölt, segít, épít, hozzá ad valamit a napunkhoz.

Hálásan köszönjük a szülőknek, hogy erre most lehetőséget kaptunk általuk.

 

 

Gyulai Kornélia

Kisfenyő csoportos óvodapedagógus

   

További képek ide kattintva érhetők el.