Napraforgó

2017. október 09., hétfő

Családi délután

Hagyományainkhoz híven, idén is megtartottuk évkezdő családi délutánunkat.

» tovább

2017. október 09., hétfő

Évkezdés

Első hetek a Napraforgó csoportban

» tovább

2017. szeptember 05., kedd

2017/18

A Napraforgó csoport névsora a 2017/18-as nevelési évben

» tovább

2017. március 27., hétfő

Tavasz

„Tavasz van! Gyönyörű!”

» tovább

2017. március 20., hétfő

Édesapák napja

Édesapák napja a Napraforgó csoportban

» tovább

2017. február 27., hétfő

Farsangi mulatság

"Itt a farsang, áll a bál..."

» tovább

2016. december 15., csütörtök

Manócska Társulat előadása

Bábelőadás a Napraforgó csoportban

» tovább

2016. december 15., csütörtök

Szent Erzsébet ünnep

Egyházközségünk idősebb tagjait köszöntöttük

» tovább

2015. február 24., kedd

Szülői farsang 2015.

Hagyományainkhoz híven, hamvazószerda előtti utolsó pénteken, idén is megtartottuk felnőtt farsangi bálunkat. Ebben az évben a Napraforgó csoport szülői közösségének jutott a feladat, hogy megszervezze a mulatságot.

» tovább

2015. február 24., kedd

Farsangoltunk

A gyerekek ebben az évben is izgatottan várták a farsangi mulatságot. Már hetekkel előtte tervezgették jelmezeiket. Volt, aki boldogan büszkélkedve, mások sejtelmes titokzatossággal beszéltek róla. Idén a Jégvarázs hercegnői voltak a legnépszerűbbek.

» tovább

2014. április 02., szerda

Búcsú...

Amikor egy nevelési év véget ér, nehéz útnak engedni a nagycsoportosokat, fájdalmas megválni a családoktól, akik hosszú évek óta tagjai csoportjainknak.

Előfordul azonban, hogy év közben kell elbúcsúznunk egy-egy családtól. Így történt februárban, amikor a Miszlai családtól költözés miatt kellett elválnunk.

» tovább

2014. április 02., szerda

Édesapák napja

Ebben a nevelési évben Szent József ünnepén újra megünnepeltük az édesapákat. Sokat gondolkodtunk, hogyan készüljünk erre az ünnepre.

» tovább

2013. június 11., kedd

Babaházat nyertünk!

Áprilisban egy nagycsoportos gyermekünk édesanyja felhívta a figyelmemet egy rajzpályázatra. Témája: „Kedvenc mesefigurám”. A nyeremény egy udvari babaház, ami után már nagyon régóta vágyakozunk, hiszen kislányainknak hiányzott az udvari „kuckózás” lehetősége…

» tovább

2013. június 10., hétfő

Új homokozót kaptunk :)

» tovább

2012. október 26., péntek

„Itt van az ősz, itt van újra…”

Beköszöntött a szeptember, elkezdődött a 2012-2013-as nevelési év. Júniusban 3 gyermek búcsúzott a Napraforgó csoporttól, ők az Ökumenikus Iskola diákjai lettek, helyükre 3 kiscsoportos gyermek érkezett. Stabil közösség a miénk, de nyitott az újonnan érkezők felé is. Az első hetekben az új kiscsoportosaink rendkívül könnyen, sírás nélkül beilleszkedtek, a „régi” ovisok pedig örömmel vették birtokba a csoportszoba és az udvar játékait, meséltek nyári élményeikről, szemmel láthatóan örültek egymásnak.

» tovább

2011. október 21., péntek

Ismerkedési délután a Napraforgó csoportban

Idén a Gondviselés óvoda Napraforgó csoportjába tizenkét új gyermek érkezett, Betti néni személyében új óvónőt, Anita néni személyében pedig új dadust is kapott a csoport. Ez mindenkinek nagy változás volt, és bizony nehéz feladat elé állította az óvodapedagógusokat is. Az új gyermekek érkezésével sok új szülő is bekapcsolódott az óvoda nagyszerű közösségébe. Megjelent az igény arra, hogy a szülők, pedagógusok egy külön erre az alkalomra létrehozott program keretében ismerkedjenek egymással. 

» tovább

2011. szeptember 25., vasárnap

Első hetek a Napraforgó csoportban

Véget ért a nyár, augusztus utolsó hetében az óvoda újra kinyitotta kapuit. Tárt karokkal vártuk régi és új óvodásainkat. A családlátogatások remek alkalmat nyújtottak arra, hogy megismerkedhessünk azokkal a gyerekekkel, akik szeptembertől csoportunk növendékei lettek.

» tovább