Őszi élményeink

19 nov, 2021

Szeretjük az őszt. Nap, mint nap megcsodálhatjuk a természet szépségét, színeit, fényeit, gyűjthetünk szebbnél, szebb terméseket, faleveleket és hálát adunk szerető mennyei Atyánk ajándékaiért. Csoportjaink heti rendszerességgel mennek sétálni. Folyamatosan figyeljük a közvetlen környezetünk változásait, az óvoda udvarát, az arborétum növényeinek alakulását, fejlődését, a körtét, almát, birsalmát, birskörtét, fügét, naspolyát és a zöldségeskertet. Elsétálunk a patakpartra, a Gyermekvárosba és felfedezzük a város játszótereit is.

Óvodásaink kedvelik ezeket az alkalmakat, rácsodálkoznak a teremtett világ csodáira. Lehetőség szerint a szabadban tartjuk a külső világ megismerése tevékenységet és gyűjtögetünk, barkácsolunk ebben a csodálatos évszakban.

A napi tevékenységeinket az aktuális témákhoz igazítjuk, beszélgetünk az évszak jellemzőiről, a számunkra fontos szentekről, októberben Szent Ferencről, novemberben Szent Imréről, Szent Mártonról és Szent Erzsébetről.

Játékba ágyazva, számukra is érthetően adjuk át növendékeinknek a fontos ismereteket. Mindemellett sokat énekelünk, verselünk, mesélünk, játszunk, így a gyerekek észre sem veszik a mindennapok nehézségeit, félelmeit, a vírushelyzet miatti aggodalmat. (Sáreczky Judit)

Kapcsolat

Címünk

2151 Fót 
Szeberényi u. 1

Kapcsolat

+36 27 360 154
ovoda@gondviselesovoda.hu

Nyitvatartás

H-P:  6:30 - 17:00
Szo-V: Zárva

Írjon nekünk