Gyermekhetet tartottunk

5 jún, 2024

Hagyományainkhoz híven május végén egy teljes hétig ünnepeltük a kisgyermekeket.

Autóbusszal kirándultunk a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, ahol sétáltunk, játszottunk, új élményeket gyűjtöttünk. Mennyei Atyánk csodás idővel ajándékozott meg minket a kirándulás napján.

Szerda délelőtt ismét a Majorka Bábszínházé volt a főszerep. Most a Pelikánmadár című magyar népmesét adta elő Tapolcsányi András, aki hihetetlen profizmussal, energiával kötötte le növendékeink figyelmét. Bevonta gyermekeinket, akik boldogan kapcsolódtak be az előadásba.

Ezen a napon jótékonysági vásárt is tartottunk, melyen a szülők által készített tárgyakat és az otthon feleslegessé vált, de még használható játékokat árusítottuk. A vásár bevételét bábelőadásokra, koncertekre, kirándulásokra fordítjuk majd a következő nevelési évben.

Csütörtökön népi játszótér állt a kisgyermekek rendelkezésére. A gyerekek boldogan vették birtokba a játékeszközöket, célba dobtak, horgásztak, kötelet húztak, körhintáztak… Bátran próbáltak ki minden játékot.

Csütörtökön délután mesemondó alkalmat szerveztünk. Itt a tehetséggondozás keretében hallgathattuk meg a vállalkozó kedvű óvodásainkat, akik örömmel meséltek. 11 gyermek kápráztatott el minket mesemondásával. Nagyon kellemes perceket szereztek nekünk, ezzel örömteli hangulatot varázsolva az óvoda falai közé. A mesék között volt kortárs, verses, illetve orosz népmese is. Köszönjük a szülőknek a felkészítést, a zsűrinek a részvételt, a gyerekeknek pedig a mesebeli helytállást. Reméljük, jövőre is részesei lehetünk ennek a nagyszerű programnak.

„A mese olyan, mint a zene: az ember lelke mélyére hatol.”

/Hans Christian Andersen/

Pénteki programunk a családi délután volt, ahol folytatódott a vásár. Szülői segítséggel már kora reggel kezdődtek az előkészületek, hiszen a gyermekhét minden évben bográcsozással zárul, melyet nagyon szeretnek kicsik és nagyok egyaránt. Napközben hatalmas üstben főtt a gulyás, amit este jóízűen fogyasztottak el a vendégek. Kicsit megijedtünk, amikor kora délután szakadni kezdett az eső, de 4 órára még a nap is előbukkant a felhők mögül. Hálásak vagyunk!

Tartalmas hetünk volt, sok-sok örömteli pillanattal, mosollyal, játékkal.

Kapcsolat

Címünk

2151 Fót 
Szeberényi u. 1

Kapcsolat

+36 27 360 154
ovoda@gondviselesovoda.hu

Nyitvatartás

H-P:  6:30 - 17:00
Szo-V: Zárva

Írjon nekünk